Dichtbij en veelzijdig

Twee heuse skigebieden, midden in Duitsland. Wie had dat gedacht? De Harz: dit skigebied is rijk aan tradities én het is het hoogste gebergte van Noord-Duitsland. Het centraal gelegen Sauerland ligt voor veel wintersporters aanzienlijk dichterbij dan de Alpen in het zuiden: een ideale bestemming dus voor kortere wintervakanties. Besneeuwde hellingen, dichte naald- en loofbossen, moderne liften en strakke pistes, rodelbanen en winterwandelpaden: er is voor elk wat wils.

Wintersportarena Sauerland

Een breed netwerk aan elkaar verbonden door liften, waar u vlakbij het park gewoon kunt opstappen. Dat maakt dit gebied, dat naar eigen zeggen het grootste is ten noorden van de Alpen, zo uniek. Van half december tot halverwege maart is er sneeuwzekerheid dankzij de goede besneeuwingsinstallaties. Het gebied biedt 75 skiliften en 97 pistes, waarvan vele ook kunstlicht hebben. Beginners kunnen hier heerlijk skiën, maar ook aan de gevorderde skiër is gedacht. Uiteraard worden ook de snowboarders, sleeliefhebbers, winterwandelaars en langlaufers niet vergeten.
Wintersportarena Sauerland

Braunlage/Wurmberg

Het traditionele skigebied Wurmberg in Braunlage is het grootste skigebied in de Harz. Dit skigebied is voorzien van zes liftinstallaties, 13 km aan pistes en goede besneeuwingsinstallaties. Hier vindt u pistes op alle skiniveaus. Van de Skischulgang en de makkelijke Große Wurmbergabfahrt, de Sonnenhang: de ideale piste om op te carven, tot de superbrede Hexenrittpiste, met een helling van 60%. Op de Sonnenhang vindt u tevens een Freestyleparcours. Langlaufers profiteren van loipen, waarvan een deel wordt verlicht. Ook leuk: de snowtubingbaan, waarbij je in een autoband de berg afroetsjt.
Braunlage/Wurmberg