Bergen plezier

Alles over jouw wintersport

Zodat je altijd op de hoogte bent
Van coronamaatregelen tot FAQ’s

Onbezorgd op wintersport

Het winterseizoen staat voor de deur en we staan klaar om je te verwelkomen. In een appartement aan de piste geniet je van veel privacy en ruimte, de beste keuze voor jouw reis naar de sneeuw. Terwijl jij op je gemak jouw bestemming uitkiest - om te skiën met kerst bijvoorbeeld of winterwandelen in de voorjaarszon - verzamelen wij de beschikbare informatie vanuit de skigebieden. 
*Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.
  Daar deze voor het winterseizoen 21/22 nog niet bekend zijn, vind je hieronder de informatie van vorig seizoen. Zo heb je alvast een indruk hoe jouw wintersport eruit zou kunnen zien. Op al onze vakantieparken, ook in de sneeuw, gelden de landelijke coronamaatregelen. Deze houden wij continu up-to-date en vind je hieronder. 

Al onze vakantieparken in de bergen zijn geopend en vormen de ideale bestemming voor jouw wintersport. Ieder land hanteert andere regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen die wij nemen op onze parken hebben wij voor je in een overzicht gezet en houden we continu bij aan de hand van de laatste ontwikkelingen.

Boek jouw wintersport zonder zorgen met de flexibiliteit om je wintersport tot 1 dag voor aankomst om te boeken naar een andere periode of bestemming of te annuleren in geval van een:
 • gesloten grens
 • negatief reisadvies
 • quarantaineplicht bij aan en/of terugkomst

Skigebied informatie

In verband met de snel op elkaar volgende ontwikkelingen en coronamaatregelen in de skigebieden verwijzen we je door naar wintersport.nl. Hier lees je alle coronamaatregelen in de Alpenlanden en kun je het liveblog volgen met het laatste nieuws uit de bergen.
Voor het winterseizoen 21/22 zijn er nog niet vanuit alle skigebieden updates. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Veelgestelde vragen (laatste update: september 2021)

Skiliften
 • Welke regels gelden er in de wachtrijen van de kabelbanen?

  In de wachtrijen wordt gevraagd om voldoende afstand te houden. Is dit niet het geval, dan is het dragen van een mondkapje is verplicht.

  In Oostenrijk wordt voor het gebruik van de kabelbanen de 3G-regel gehanteerd (gevaccineerd, getest, genezen). Daarnaast is in de gondel het dragen van een FFP2-mondkapje verplicht. Door deze maatregelen is er in Oostenrijk geen capaciteitsbeperking of minimale afstand.

 • Is er een limiet aan het aantal personen in de kabelbanen?

  Een beperking van het aantal personen staat momenteel niet op de agenda. Aan de hand van het aantal besmettingsgevallen kunnen maatregelen worden afgegeven die gelden voor de kabelbanen.

 • Kunnen skipassen vooraf online worden gekocht?

  Ja, op de website van de skilift vind je een overzicht van skipassen die je vooraf online kunt kopen. Hierdoor kun je de wachtrij bij de kassa vermijden.

Skiles & materiaalverhuur
 • Welke regels gelden er voor skischolen?

  De Oostenrijkse vereniging voor skischolen heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid een aantal aanbevelingen opgesteld. De minimale afstand van 1 meter moet in acht worden genomen; waar dit niet mogelijk is, is het dragen van een mondkapje verplicht.  Skischoolleraren worden regelmatig getest op het coronavirus. Het is bij ons nog niet bekend of er voor het skiseizoen 2021/22 aanpassingen op deze maatregelen komen.

  Materiaal dat eventueel wordt uitgeleend (zoals ski's, snowboards, schoenen, stokken etc.) wordt regelmatig ontsmet.

  Over de skischolen in Duisland, Zwitserland en Tsjechië is op dit moment geen informatie bekend. We gaan ervan uit dat zij in bedrijf zijn en houden je op de hoogte van eventuele updates.

 • Is de skiverhuur open?

  Ja, de skiverhuur is open. Het te huren materiaal, zoals ski's en skistokken, snowboards en schoenen, worden met regelmaat gedesinfecteerd.

 • Kunnen skicursussen en het te huren materiaal vooraf online worden geboekt?

  Ja, wij raden het aan om de af te huren materialen vooraf te boeken, om lange wachtrijen te voorkomen. Zo hebben alle skischolen en skiverhuurders te tijd om alles voor te bereiden. Ook de skicursussen dienen vooraf gereserveerd te worden. De benodigde websites van de skischolen en skiverhuurders vind je op de desbetreffende parkpagina onder "Skigebied". Een overzicht van de skiverhuurders en skischolen kun je hier vinden.

Overige
 • Waar moet een mondkapje worden gedragen?

  Oostenrijk
  In het openbaar vervoer, in kabelbanen, ski-depots, toiletten, winkels en overal waar de minimale afstand van één meter niet kan worden aangehouden. 

  Duitsland
  In alle openbare ruimten waar de minimale afstand van 1,5m niet kan worden gehanteerd. 

  Zwitserland
  In het openbaar vervoer en in vliegtuigen, daaronder vallen ook de skiliften.

  Tsjechië
  In het openbaar vervoer en in alle binnenruimtes (niet in woningen en accommodaties).

 • Wat kan ik als mondkapje gebruiken?

  Daar waar een het dragen van een mondkapje verplicht is kan een FFP2-mondkapje worden gebruikt. 

 • Rijden de skibussen?

  Ja. Er gelden dezelfde regels als in het reguliere openbaar vervoer: het dragen van een mondkapje.

 • Is er après-ski?

  Voor de après-ski gelden dezelfde regels als voor de nachtclubs. Op niveau 1 dienen gasten een geldig negatief PCR-testresultaat, bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel te tonen. Een antigeentest voldoet niet. Vanaf niveau 2 wordt de 2-G-regel (ingeënt en herstellend - geen tests als bewijs) ingevoerd.

 • Worden medewerkers ter plaatse getest?

  In Oostenrijk worden onze medewerkers op de vakantieparken regelmatig getest. Ook skileraren en berggidsen laten zich regelmatig testen.  

Zorgeloos boeken bij Landal

 • Gratis annuleren, 100% geld terug*

  Tot 1 dag voor aankomst

 • Extra omboekflexibiliteit

  Tot 1 dag voor aankomst

 • Later betalen

  Binnen 14 dagen

 • In termijnen betalen

  Tot 56 dagen voor aankomst

Vertrouwd op wintersport
Land of regio
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum