Boek voor 31.10.2020 
Gratis annuleren**

Vertrouwd op wintersport

Zorgeloos naar de sneeuw deze winter
Kies uw bestemming

Vertrouwd op wintersport

Ook al moet u dit jaar de apres-ski missen, een onvergetelijk wintersport wordt het hoe dan ook. Juist nu zijn de accommodaties op onze winterparken een plek om in prive sfeer te genieten van de rust & ruimte die de bergen te bieden heeft. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om alle gasten en medewerkers te beschermen. Het officiële Oostenrijkse toerismeportaal Austria.info biedt onder andere richtlijnen voor het winterseizoen, die te vinden zijn onder "Veelgestelde vragen". Op deze pagina informeren we u tevens over de maatregelen op onze parken, de flexibele boekingsvoorwaarden en bieden we links naar skigebied informatie. Zo kunt u zich voorbereiden op uw wintersport en zorgeloos boeken.

Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.
  Rust & ruimte in de bergen
  Bij Landal Ski Life heeft u ruime keuze uit 12 winterparken gelegen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. De winterparken liggen in skigebieden met veel rust & ruimte. Uw accommodatie is de ideale uitvalsbasis voor winterse activiteiten en dé plek waar u helemaal tot rust komt. U bent volledig zelfvoorzienend in uw accommodatie en van alle gemakken voorzien. Uw thuis in de bergen! Gebruik maken van de faciliteiten op het park? Jazeker! Op al onze vakantieparken hebben we aanpassingen doorgevoerd aan de hand van de lokale hygiëneregels. Zo geniet u onbezorgd van uw vakantie in de sneeuw.

**Gratis annuleren, 100% van uw geld terug​

Boekingen gemaakt in de periode van 21 september tot 31 oktober 2020, met aankomsten:
 • van 28 november 2020 tot 10 april 2021 op de Landal Ski Life winterparken in Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland
 • van 4 december 2020 tot 25 maart 2021 op de Landal Ski Life winterparken in Duitsland

kunt u gratis annuleren en u krijgt 100% van uw geld terug bij een:
 • negatief reisadvies
 • gesloten grens
 • quarantaineplicht bij aan- en/of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies

Bovenstaande dient op de officiële website van de overheid van het land van bestemming en/of land van herkomst te worden gecommuniceerd. De annulering kan maximaal 4 weken tot 1 dag voor aankomst plaatsvinden. Zo boekt u onbezorgd uw wintersport.

Meer informatie over alle boekingsmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Skiliften
 • Welke regels gelden er in de wachtrijen van de kabelbanen?

  In de wachtrijen moet u erop letten om voldoende afstand te houden. Is dit niet het geval, dan is het dragen van een mondkapje is verplicht. In Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Worden de kabelbanen en liften gedesinfecteerd?

  Alle transportmiddelen in Oostenrijk en Zwitserland worden regelmatig gedesinfecteerd. Over de reiniging van kabelbanen en liften in Duitsland en Tsjechië is op dit moment (nog) niets bekend. We informeren u zodra er een update is.

 • Moet ik een mondkapje dragen op de pistes?

  Op de pistes is een mondkapje niet verplicht.

 • Is er een limiet aan het aantal personen in de kabelbanen?

  Een beperking van het aantal personen staat momenteel niet op de agenda. Aan de hand van het aantal besmettingsgevallen kunnen maatregelen worden afgegeven die gelden voor de kabelbanen.

Skiles & materiaalverhuur
 • Welke regels gelden er voor skischolen?

  De Oostenrijkse vereniging voor skischolen heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid een aantal aanbevelingen opgesteld. Een groep mag uit maximaal 10 personen bestaan, inclusief ski- of snowboardleraar. De minimale afstand van 1 meter moet in acht worden genomen; waar dit niet mogelijk is, is het dragen van een mondkapje verplicht.  Skischoolleraren worden wekelijks getest op het coronavirus. Over de skischolen in Duisland, Zwitserland en Tsjechië is op dit moment geen informatie bekend. We gaan ervan uit dat zij in bedrijf zijn en houden u op de hoogte van eventuele updates.

 • Is de skiverhuur open?

  Ja, de skiverhuur is open. Het te huren materiaal, zoals ski's en skistokken, snowboards en schoenen, worden met regelmaat gedesinfecteerd.

 • Kunnen skicursussen en het te huren materiaal vooraf online worden geboekt?

  Ja, wij raden het aan om de af te huren materialen vooraf te boeken, om lange wachtrijen te voorkomen. Zo hebben alle skischolen en skiverhuurders te tijd om alles voor te bereiden. Ook de skicursussen dienen vooraf gereserveerd te worden vanwege het beperkte aantal plaatsen (max. 10 personen). De benodigde websites van de skischolen en skiverhuurders vindt u op de desbetreffende parkpagina onder "Skigebied". Een overzicht van de skiverhuurders en skischolen kunt u hier vinden.

Overige
 • Waar moet een mondkapje worden gedragen?

  Oostenrijk
  In het openbaar vervoer, in kabelbanen, ski-depots, toiletten, winkels en overal waar de minimale afstand van één meter niet kan worden aangehouden. 

  Duitsland
  In alle openbare ruimten waar de minimale afstand van 1,5m niet kan worden gehanteerd. 

  Zwitserland
  In het openbaar vervoer en in vliegtuigen, daaronder vallen ook de skiliften.

  Tsjechië
  In het openbaar vervoer en in alle binnenruimtes (niet in woningen en accommodaties).

 • Wat kan ik als mondkapje gebruiken?

  Wanneer u geen mondkapje tot uw beschikking heeft, kan ook een sjaal gebruikt worden. Belangrijk is dat neus en mond bedekt zijn.

 • Rijden de skibussen?

  Ja. Er gelden dezelfde regels als in het reguliere openbaar vervoer: het dragen van een mondkapje.

 • Is er après-ski?

  Après-ski zal, op de manier zoals men gewend is, dit seizoen niet plaatsvinden. Eten en drinken in de skihutten mag alleen zittend worden geconsumeerd om het risico op verspreiding van het virus te minimaliseren.

 • Kunnen liftpassen vooraf online gekocht worden?

  Ja, op de website van het skigebied vindt u een overzicht van de liftpassen en prijzen, die online aan te schaffen zijn. Zo voorkomt u dat u (lang) in de rij moet staan bij de kassa in het skigebied.

Skigebied informatie

De exacte maatregelen voor de winter kunnen de komende weken en maanden nog veranderen vanwege de huidige ontwikkelingen. Actuele informatie over Oostenrijk vindt u hier of direct op de pagina's van de skigebieden.

Interview met Georg Makoru, Account Manager van de Oostenrijkse Landalparken

Van de piste af in dit bijzondere jaar? Veel wintersporters vragen zich af of een skivakantie in 2020/ 2021 überhaupt mogelijk is. Zijn de liften open? Hoe veilig zijn de accommodaties? Is ápres-ski mogelijk dit jaar? Georg Makoru, Account Manager voor de Oostenrijkse Landal Ski Life parken geeft antwoord op deze vragen. 
Lees het hele interview

Maatregelen op onze parken

Al onze vakantieparken in de bergen zijn geopend en vormen de ideale bestemming voor uw wintersport. Ieder land hanteert andere regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen die wij nemen op onze parken hebben wij voor u in een overzicht gezet en houden we continue bij aan de hand van de laatste ontwikkelingen.

Corona-omboekflexibiliteit

U boekt uw wintersport zonder zorgen. Wij bieden u de flexibiliteit om uw wintersport tot 1 dag voor aankomst om te boeken naar een andere periode of bestemming in geval van een:
 • gesloten grens
 • negatief reisadvies
 • quarantaineplicht bij aan en/of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies

Zorgeloos boeken bij Landal

 • Extra omboekflexibiliteit

  Tot 1 dag voor aankomst

 • Gratis annuleren

  Binnen 14 dagen

 • Later betalen

  Binnen 14 dagen

 • In termijnen betalen

  Tot 56 dagen voor aankomst

Vertrouwd op wintersport

Land of regio
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum