Alles over uw wintersport

Zodat u altijd op de hoogte bent
Van coronamaatregelen tot FAQ’s

Alles over uw wintersport

Er ligt al volop sneeuw, maar er is nog even geduld nodig voordat we weer naar de bergen kunnen afreizen. We realiseren ons dat er al boekingen zijn gemaakt. We staan voor u klaar om uw wintersport om te boeken. Uiteraard hopen we dat we in 2021 weer op de lange latten mogen. Hieronder leest u hoe wij ons voorbereiden op het winterseizoen met coronamaatregelen op al onze vakantieparken. En wilt u alvast vooruit kijken en een wintersport boeken voor bijvoorbeeld de Pasen? Dankzij de extra omboekflexibiliteit boekt u zonder zorgen.

Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.
  Wintersport in Duitsland of Oostenrijk
  In verband met strenge maatregelen in Duitsland zijn onze Duitse vakantieparken helaas gesloten van 2 november 2020 t/m 18 april 2021. In Oostenrijk zijn vanaf 30 april 2021 Landal Rehrenberg, Landal Bad Kleinkirchheim, Landal Brandnertal, Landal Resort Maria Alm en Landal Chalet Matin weer geopend. Vanaf 21 mei 2021 zijn ook Landal Katschberg en Landal Hochmontafon weer te boeken voor een verblijf. 

  We wachten berichtgeving van de lokale overheid af. Zodra we meer informatie hebben zullen we dit op deze pagina vermelden. We vragen u om te wachten met contact opnemen totdat er meer bekend is over de heropening van de Landal Ski Life parken. 

Veelgestelde vragen

Skiliften
 • Welke regels gelden er in de wachtrijen van de kabelbanen?

  In de wachtrijen moet u erop letten om voldoende afstand te houden. Is dit niet het geval, dan is het dragen van een mondkapje is verplicht. In Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Worden de kabelbanen en liften gedesinfecteerd?

  Alle transportmiddelen in Oostenrijk en Zwitserland worden regelmatig gedesinfecteerd. Over de reiniging van kabelbanen en liften in Duitsland en Tsjechië is op dit moment (nog) niets bekend. We informeren u zodra er een update is.

 • Moet ik een mondkapje dragen op de pistes?

  Op de pistes is een mondkapje niet verplicht.

 • Is er een limiet aan het aantal personen in de kabelbanen?

  Een beperking van het aantal personen staat momenteel niet op de agenda. Aan de hand van het aantal besmettingsgevallen kunnen maatregelen worden afgegeven die gelden voor de kabelbanen.

Skiles & materiaalverhuur
 • Welke regels gelden er voor skischolen?

  De Oostenrijkse vereniging voor skischolen heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid een aantal aanbevelingen opgesteld. Een groep mag uit maximaal 10 personen bestaan, inclusief ski- of snowboardleraar. De minimale afstand van 1 meter moet in acht worden genomen; waar dit niet mogelijk is, is het dragen van een mondkapje verplicht.  Skischoolleraren worden wekelijks getest op het coronavirus. Over de skischolen in Duisland, Zwitserland en Tsjechië is op dit moment geen informatie bekend. We gaan ervan uit dat zij in bedrijf zijn en houden u op de hoogte van eventuele updates.

 • Is de skiverhuur open?

  Ja, de skiverhuur is open. Het te huren materiaal, zoals ski's en skistokken, snowboards en schoenen, worden met regelmaat gedesinfecteerd.

 • Kunnen skicursussen en het te huren materiaal vooraf online worden geboekt?

  Ja, wij raden het aan om de af te huren materialen vooraf te boeken, om lange wachtrijen te voorkomen. Zo hebben alle skischolen en skiverhuurders te tijd om alles voor te bereiden. Ook de skicursussen dienen vooraf gereserveerd te worden vanwege het beperkte aantal plaatsen (max. 10 personen). De benodigde websites van de skischolen en skiverhuurders vindt u op de desbetreffende parkpagina onder "Skigebied". Een overzicht van de skiverhuurders en skischolen kunt u hier vinden.

Overige
 • Waar moet een mondkapje worden gedragen?

  Oostenrijk
  In het openbaar vervoer, in kabelbanen, ski-depots, toiletten, winkels en overal waar de minimale afstand van één meter niet kan worden aangehouden. 

  Duitsland
  In alle openbare ruimten waar de minimale afstand van 1,5m niet kan worden gehanteerd. 

  Zwitserland
  In het openbaar vervoer en in vliegtuigen, daaronder vallen ook de skiliften.

  Tsjechië
  In het openbaar vervoer en in alle binnenruimtes (niet in woningen en accommodaties).

 • Wat kan ik als mondkapje gebruiken?

  Wanneer u geen mondkapje tot uw beschikking heeft, kan ook een sjaal gebruikt worden. Belangrijk is dat neus en mond bedekt zijn.

 • Rijden de skibussen?

  Ja. Er gelden dezelfde regels als in het reguliere openbaar vervoer: het dragen van een mondkapje.

 • Is er après-ski?

  Après-ski zal, op de manier zoals men gewend is, dit seizoen niet plaatsvinden. Eten en drinken in de skihutten mag alleen zittend worden geconsumeerd om het risico op verspreiding van het virus te minimaliseren.

 • Kunnen liftpassen vooraf online gekocht worden?

  Ja, op de website van het skigebied vindt u een overzicht van de liftpassen en prijzen, die online aan te schaffen zijn. Zo voorkomt u dat u (lang) in de rij moet staan bij de kassa in het skigebied.

 • Kunnen medewerkers ter plaatse worden getest?

  In Oostenrijk worden onze medewerkers op de vakantieparken sinds 1 juli 2020 eenmaal per week getest. Door een landelijke maatregel is dit kosteloos mogelijk. Vanaf 1 november 2020 kunnen, naast de medewerkers in de horeca, ook skilerraren en berggidsen zich gratis één keer per week laten testen.  

Maatregelen op onze parken

Al onze vakantieparken in de bergen zijn geopend en vormen de ideale bestemming voor uw wintersport. Ieder land hanteert andere regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen die wij nemen op onze parken hebben wij voor u in een overzicht gezet en houden we continue bij aan de hand van de laatste ontwikkelingen.

Corona-omboekflexibiliteit

U boekt uw wintersport zonder zorgen. Wij bieden u de flexibiliteit om uw wintersport tot 1 dag voor aankomst om te boeken naar een andere periode of bestemming in geval van een:
 • gesloten grens
 • negatief reisadvies
 • quarantaineplicht bij aan en/of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies

Skigebied informatie

In verband met de snel op elkaar volgende ontwikkelingen en coronamaatregelen in de skigebieden verwijzen we u door naar wintersport.nl. Hier leest u alle coronamaatregelen in de Alpenlanden en kunt u het liveblog volgen met het laatste nieuws uit de bergen.

Met een veilig gevoel op de lange latten: wintersport op een vakantiepark

Van de piste af in dit bijzondere jaar? Veel wintersporters vragen zich af of een skivakantie in 2020/ 2021 überhaupt mogelijk is. Zijn de liften open? Hoe veilig zijn de accommodaties? Is ápres-ski mogelijk dit jaar? Georg Makoru, Account Manager voor de Oostenrijkse Landal Ski Life parken geeft antwoord op deze vragen. 
Lees het hele interview

Zorgeloos boeken bij Landal

 • Extra omboekflexibiliteit

  Tot 1 dag voor aankomst

 • Gratis annuleren

  Binnen 14 dagen

 • Later betalen

  Binnen 14 dagen

 • In termijnen betalen

  Tot 56 dagen voor aankomst

Vertrouwd op wintersport

Land of regio
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum